>

Hyvä märkätilavalvonta on tapa poistaa märkätilarakentamisesta erilaiset työ- ja ajatusvirheet. Osaavien märkätilavalvojien keskuudessa yleinen tieto on, että edes kokeneet asentajat eivät tunne märkätilarakentamisen ohjeita ja määräyksiä riittävällä tasolla - älä siis luota että asentaja tietää kaiken - yleensä he toimivat ympäristöissä, joissa ei ole osaavaa valvojaa ja ovat sitten tehneet työn tietämättään väärin jo vuosikausia.

Suomen Rakennusmestarien VTT:n tai Eurofins Expert Services:n sertifioima märkätilavalvoja valvoo kaikki märkätilarakentamisen olennaiset vaiheet, joilla varmistutaan märkätilarakenteiden laadusta ja samalla ohjataan ennakoivasti työn suorittajaa toimiviin ja oikeisiin ratkaisuihin.

Yksikään valvomistamme märkätiloista ei ole vuotanut!

Urakoitsija: Jos kohteessa ei ole osaavaa märkätilavalvojaa, vähennä vastuitasi ja suosittele meitä valvojaksi.
Kysy lisää Eetulta numerosta 040 874 0308.

Tarkastapa käyttämältäsi märkätilavalvojalta hänen osaamisensa kysymällä jokin seuraavista kysymyksistä (väärä vastaus kysymyksen jälkeen):

  • Mikä määräys ohjaa märkätilarakentamista? Rakentamismääräyskokoelma C1 ja muut
  • Mikä lattian minimikallistuksen tulee olla? 1:100.
  • Mikä patokynnyksen korkeuden tulee olla? 15mm valmiista lattiapinnasta.
  • Miten hoidetaan vedeneristeen paikkakorjauksen laadunvarmistus? Ei semmoisia voi tehdä.

Oikeat vastaukset ovat:

  • Valtioneuvoston asetus rakennusten kosteudesta 782/2017, tuli voimaan 2018 alussa ja korvasi rakentamismääräyskokoelman vastaavat asiat.
  • Lattian minimikallistus muuttuu nykyisin lattian vesirasituksen mukaan välillä 0-1:100.
  • Patokynnys ei ole enää pakollinen.
  • Opastamalla urakoitsija korjauksen tekemiseen ja valvontatilanteeseen ja varmentamalla työvaiheiden onnistuminen erityisin kartoituslaittein.

Näitä kysymyksiä keksimme satoja. Huomaa, että nämä oikeat vastaukset eivät ole yksiselitteisiä ja näiden oikea tulkinta edellyttää uusien Valtioneuvoston asetuksien kattavaa tuntemusta.

image

Paremman rakentamisen puolesta!

Loviisantie 351, 06200 Porvoo
+358 (0)40 874 0308
apua@rakennusmestarit.fi

Ei se ole niin pienestä kiinni!

"Rakentaminen ja asiakaspalvelu voidaan yhdistää tehokkaaksi ja asiakasta miellyttäväksi kokemukseksi. Se vaatii ammattilaiselta vain tahtoa, ammattiylpeyttä ja ajan hermolla pysymistä."

Paremman asiakaskokemuksen puolesta!